Kreta, een eiland met voor ieder wat wils

Kreta

Voordat je op vakantie gaat naar een bepaalde bestemming is het natuurlijk altijd interessant om precies te weten wat deze plaats allemaal te bieden heeft. Dat is niet alleen zo wanneer je een vakantie wenst te ondernemen naar het vasteland, maar ook wanneer je bijvoorbeeld een eiland wenst te bezoeken. Eén van de sinds jaar en dag meest populaire Griekse eilanden is Kreta. Dit eiland beschikt over een relatief grote oppervlakte wat haar diversiteit uiteraard alleen maar ten goede komt. Overweeg jij eveneens het ondernemen van een vakantie naar dit eiland? Dan laten we je op deze pagina alvast graag ontdekken wat dit eiland allemaal voor jou in petto heeft.

Knossos, zeker één van de top bezienswaardigheden van Kreta

Eén van de absolute top bezienswaardigheden van het eiland Kreta welke je dan ook zeker niet over het hoofd mag zien is Knossos. Voor deze plaats geldt dat ze zich bevindt op een afstand van ongeveer vijf kilometer van Heraklion. Het is tot op moment van schrijven (en dat zal naar alle waarschijnlijkheid dus ook wel zo blijven) de belangrijkste en grootste archeologische site uit het Bronzen Tijdperk. Bovendien geldt voor deze plaats dat er verondersteld wordt de oudste stad van Europa te zijn. Dit alleen al zorgt ervoor dat je deze plaats met zekerheid moet bezoeken.

Let op! Wil je graag de wachtrijen ontlopen die zich hier toch wel zeer vaak vormen? In dat geval kan het de moeite zeker waard zijn om een voorrang tickets aan te kopen. In dit geval kan je bovendien ook rekenen op de begeleiding van een ervaren gids. Op deze manier kan je in alle comfort en met heel wat achtergrondinformatie het paleis van Knossos ontdekken. Er kan rekening mee worden gehouden dat hier een kostprijs aan verbonden is van ongeveer 40 euro.

De Samariakloof, een must voor hiking liefhebbers

Eén van de met absolute zekerheid mooiste plaatsen op het eiland Kreta luistert naar de naam ‘Samariakloof’. Niet in het minst is dit een absolute must voor de fervente hiking liefhebbers. Met haar 16 kilometer is ze in ieder geval ook één van de langste kloven van heel Europa. Het hoeft dan ook zeker niet te verbazen dat ze bij menig aantal toeristen is terug te vinden op de lijst van absolute must see (of must do) bezienswaardigheden van deze regio.

Met zekerheid een geweldige vakantiebestemming!

Werkelijk elk jaar opnieuw is het zo dat heel wat mensen de keuze maken om een bezoek te brengen aan het eiland Kreta. Voor niet weinig van deze mensen geldt bovendien eveneens dat ze ervoor kiezen om er te verblijven. Dat hoeft allerminst te verbazen. Het is namelijk zo dat dit eiland net als Rhodos voor ieder wat wils te bieden heeft. Je treft er dan ook niet alleen geweldige stranden op aan om op te vertoeven, daarnaast liggen hier heel wat bezienswaardigheden op je te wachten en kan je genieten van een geweldig klimaat. Als klap op de vuurpijl spreekt het bovendien ook nog eens voor zich dat je een keuze kan maken uit een geweldig fijne toeristische infrastructuur. In ieder geval, Kreta is met recht en rede een fijne vakantiebestemming om te ontdekken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.